Laat uw huis schilderen tijdens het verhuisseizoen

12 maart, 2021

De lente staat niet alleen bekend als het ideale moment om te verhuizen, maar ook om uw huis te schilderen. Verhuizen is immers onlosmakelijk verbonden met klussen zoals schilderen. Misschien wilt u uw huis een opknapbeurt geven voordat u het te koop zet. Of wilt u uw nieuwe huis naar eigen smaak schilderen.

Door de milde temperaturen en goede luchtvochtigheid is de lente het meest geschikte seizoen voor zowel buiten- als binnenschilderwerk. Maar waarom eigenlijk? En op welke schilderwerkzaamheden moet u dan letten?

3 redenen waarom de lente het ideale verhuisseizoen is

Veel mensen gaan in de lente op huizenjacht. Daardoor denkt u misschien dat de concurrentie te hoog is om nu een nieuw huis te vinden. Maar niets is minder waar: de lente is juist het ideale seizoen om te verhuizen.

 1. Meer kopers voor uw huis en meer huizen om uit te kiezen. De concurrentie is hoog - maar het lenteseizoen betekent ook dat er extra veel huizen te koop komen te staan. Veel tijd krijgt u niet om uw droomhuis te vinden (de huizen 'vliegen als broodjes over de toonbank'), maar de kans is in dit seizoen wel iets hoger dat u uw droomhuis te koop ziet staan!
 2. Heerlijk weer en lange dagen. Niet alleen maakt u nu mooie foto’s voor de advertentie van uw huis, het is ook goed weer om de hele dag buiten te klussen. Of wat dacht u van binnen schilderen met de ramen of deuren lekker open?
 3. Uitstekende omstandigheden om te schilderen. De temperaturen en luchtvochtigheid zijn in de lente bijzonder geschikt voor schilderwerk. Hierdoor bereikt u een beter resultaat en geeft u uw huis de opknapbeurt die het verdient.

Het verhuisseizoen: het beste moment om uw huis te schilderen

De temperaturen liggen tussen de 15 en 25 graden Celsius en de luchtvochtigheid is ideaal tijdens de lente. Dit maakt het verhuisseizoen bij uitstek geschikt voor het schilderen van uw huis, zowel buiten als binnen.


Buitenschilderwerk van uw huis

Denk bij buitenschilderwerk aan gevels, kozijnen, deuren, muren, gevelbetimmeringen, schuttingen en hekwerken. Door dit schilderwerk goed bij te houden, blijft uw woning in topconditie.

In de lente is er minder kans op wisselvallig weer dan in de herfst en winter. Daardoor is het schilderwerk makkelijker en bereikt u het beste resultaat. Bij te koud en nat weer loopt u risico dat de verf niet snel genoeg droogt en de laklaag niet blijft hechten. Hierdoor gaat mogelijk de mooie glanslaag verloren.

Daarnaast is het in de lente nog niet zo zonnig als in de zomer. Te veel zon zorgt ervoor dat de verf juist te snel droogt. Hierdoor heeft u kans op scheuren in de verflaag en ziet de afwerking er minder netjes uit.

Binnenschilderwerk van uw huis

De lente is niet alleen ideaal voor het buiten schilderen, maar ook voor het binnen schilderen. Bij deze fijne temperaturen gooit u de ramen en deuren lekker open, zodat de verflucht in huis snel verdwijnt.

Bovendien is het verstandig om uw kozijnen gelijktijdig buiten en binnen te laten schilderen. Uw kozijnen vormen namelijk één geheel. Bij slecht onderhouden en vochtige kozijnen aan de binnenkant, trekt het vocht ook naar buiten toe. Het is dus niet zinvol om de kozijnen alleen buiten te schilderen.

Cassée Schilders staat graag voor u klaar tijdens dit ideale schilderseizoen. Zo hebt u alle tijd voor de andere taken die bij een verhuizing komen kijken.

Een nieuw huis gevonden? Op deze schilderwerkzaamheden moet u letten

Gaat u verhuizen en wilt u uw nieuwe huis schilderen? Of kan uw oude huis wel een opknapbeurt gebruiken? Let dan goed op de volgende vijf punten.  

 • Heeft de verflaag blaasjes, scheurtjes of beschadigingen? Dan is het tijd om opnieuw te schilderen.
 • Let bij het schilderen buiten goed op de windrichting. Het schilderwerk aan de zuid- en westkant van uw huis heeft eerder onderhoud nodig door de invloed van de zon. De verflaag is hier het meest kwetsbaar.
 • Uw huis is toe aan een opknapbeurt zodra de oude verf afgeeft of poedert. Hoe controleert u dit? Maak bijvoorbeeld het schilderwerk schoon met een vochtige doek of plak er een stukje tape op. Blijven er verfresten op de doek achter? Of zie je verf op de tape als je het lostrekt? Dit is niet de bedoeling en uw huis is dan toe aan een goede schilderbeurt.
 • Houd kwetsbare plekken goed in de gaten. Dit zijn de plekken die snel onderhoud nodig hebben, zoals de omtrekspeling van ramen en deuren, de onderkant van hout en de overgangen tussen liggend en staand houtwerk.
 • Tot slot is uw huis klaar voor een schilderbeurt als u houtrot ziet. Let hiervoor op de zachte plekken in het hout of barsten in de verflaag. Goed schilderwerk beschermt het hout en voorkomt rotting.

Coronamaatregelen en het schilderen van uw huis

Het schilderen van uw huis gaat tijdens de coronacrisis gewoon door. Wij beoefenen ons vak op een veilige manier en houden ons aan alle voorschriften van de overheid en het RIVM. Bovendien valt ons schilderwerk onder de uitzonderingen van de bezoekersregel. Maximaal één bezoeker per dag geldt voor sociaal bezoek, maar niet voor werkzaamheden aan of in uw huis! Wij mogen dus gewoon bij u aan huis komen schilderen.

Waar letten wij nog meer op om uw en onze gezondheid te waarborgen?

 • Wij wassen regelmatig onze handen met water en zeep.
 • Wij dragen mondkapjes, schudden geen handen en blijven op 1,5 meter afstand van u.
 • Bij koorts of andere griepverschijnselen blijven wij thuis.
 • Binnenshuis ventileren wij waar mogelijk en reinigen we contactoppervlaktes aan het einde van de werkdag.

Schilder nodig? Neem contact op met Cassée Schilders

De lente is de ideale tijd om te verhuizen én uw huis een goede schilderbeurt te geven. Onze ervaren en deskundige schilders gaan graag voor u aan de slag. Wij schilderen zowel buiten als binnen bij uw huis en leveren maatwerk af. Neem contact op voor de mogelijkheden.