Wanden en plafonds schilderen

Wanden en plafonds schilderen

Het schilderen van wanden en plafonds is niet even snel een kwast er over heen halen. Voor een perfect resultaat komt er veel meer bij kijken dan mensen denken.

Voorbereiding schilderwerk

Als wij bij u de wanden of plafonds komen schilderen dan kan het voorkomen dat er in de kamer nog diverse meubels staan. Wij verplaatsen deze dan en dekken ze af met folie of plastic, zodat er geen verfspetters op kunnen komen. Daarnaast plakken wij de vloer en plinten af, zodat deze ook niet onder de verfspetters komen.

Als alles is afgeplakt, schuren wij de muren of plafonds met schuurpapier. Vervolgens maken wij het oppervlak grondig schoon en vet vrij.

Wand en plafond schilderen

Nu alles is schoongemaakt gaan wij beginnen met het schilderen van de wanden en plafonds. Om tot een beter eindresultaat te komen, adviseren wij altijd een onderlaag of grondverf aan te brengen om vervolgens met de muurverf te beginnen.

Wanden en plafonds spuiten

Tegenwoordig worden veel wanden en plafonds gespoten. Het spuiten van wanden en plafonds geeft een mooier eindresultaat dan het klassiek schilderen met roller of kwast. Daarnaast heeft het spuiten van een plafond of muur veel voordelen:

  • Dekkend en streeploos resultaat
  • Mooiste resultaat
  • Snelle uitvoering
  • Wand of plafond blijft glad of zijn structuur houden

Mocht u vragen hebben of wilt u een offerte aanvragen, stuur ons een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.