Schilderen in de winter? Hier moet u aan denken

23 december, 2020

De koude dagen zijn in aantocht. In onze vorige blog heeft u al kunnen lezen welke voordelen een winterschilder voor u hebben. Ondanks de vele voordelen, kan schilderen met koud weer ook een uitdagende klus. In deze blog leest u verschillende tips, veelgemaakte fouten en waarom het zo belangrijk is om juist in deze coronatijd uw (winkel)pand te onderhouden. Wist u dat een winterschilder voordeliger is dan ieder ander jaargetij? We vertellen u er graag meer over.

Vertel mij meer over:

 

Tot welke temperatuur kan ik schilderen in de winter?

Wanneer u het heeft over de “beste temperatuur” om te schilderen, dan ligt dit tussen de 10 en 25 graden Celsius. Bij deze temperaturen verwerkt u in principe de verf het allerbeste.

In de winter ligt de gemiddelde temperatuur in Nederland een stuk lager dan 10 graden. Is schilderen dan nog steeds mogelijk? Het antwoord hierop is; Ja. U kunt ook schilderen (zowel buiten als binnen) wanneer de temperaturen onder de 10 graden Celsius liggen. De minimale temperatuur om te schilderen ligt rond de 5 graden. Het grootste verschil zit hem over het algemeen in de drogingstijd. Bij koude temperaturen is de luchtvochtigheid buiten vaak hoger, waardoor verf langzamer droogt. Hier moet u dus sterk rekening mee houden.

 

Binnen schilderen met koud weer

Binnen schilderwerk kan vanzelfsprekend in ieder seizoen worden uitgevoerd, dus ook in de winter. Goede projecten voor in de winter zijn bijvoorbeeld uw kozijnen, deuren, plinten, trappen en plafonds. We weten dat iedere ruimte speciale aandacht vraagt, zoals badkamers. Binnen schilderwerk zorgt voor een mooie uitstraling, maar beschermt ook uw hout- en muurwerk. Goed laten bijhouden van het schilderwerk is dus onmisbaar voor de waarde van uw pand.

Binnen schilderen is in de winter raadzamer dan buiten. Bij koude temperaturen is de luchtvochtigheid vaak hoger, waardoor de verf langzamer droogt (ook binnen dus). Zorg er dus altijd voor dat uw binnenruimte de juiste temperatuur heeft om te gaan schilderen. En dit heeft u simpelweg zelf in de hand. Dit kan al door de verwarming hoger te zetten, maar uiteraard zijn er ook andere technieken die schilderen in de winter verbeteren.

 

Waar moet ik rekening mee houden met schilderen in de winter?

Schilderen in de winter gaat gepaard met het juiste materiaal. Zonder de goede middelen, is schilderen in de winter vaak kansloos. Het komt regelmatig voor dat iemand zonder voldoende ervaring in de winter gaat schilderen. Zonde van de tijd en de investering, want er zijn wel een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. Hieronder leest u een aantal punten.

Verf

Een onmisbare tip is het uitzoeken van de juiste verfsoort. ‘Normale’ verf zal niet goed drogen bij koude temperaturen. Als de luchtvochtigheid binnen of buiten hoog is, heeft u de juiste verfsoort nodig.

Materiaal

Klussen zonder goed materiaal is altijd een slecht idee. Bij schilderen in de winter is dit niet anders. Een voorbeeld hiervan is speciaal beschermingsmateriaal te gebruiken, waardoor de werkplek beter wordt afgeschermd tegen diverse weersinvloeden. Het is dus altijd handig dat u het juiste materiaal uitkiest.

Weersinvloeden

Bij schilderen in de winter is het van groot belang dat u in de juiste temperatuur schildert. Zorg er altijd voor dat het in uw huis tussen de 10 en 25 graden Celsius is. Wanneer de temperatuur lager is, dan zal de luchtvochtigheid ook hoger zijn. Dit kan ervoor zorgen dat de verf niet meer goed droogt en dan komen er lelijke plekken. Het prettige aan binnen verven is dat u uw verwarming net even iets hoger of lager kan zetten, wanneer dit nodig is.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Cassée Schilders BV (@casseeschilders)

Waarom het opknappen van uw (bedrijfs)pand tijdens de winter belangrijk is

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat het grootste deel van Nederland al maanden thuiswerkt. Met als gevolg: veel leegstaande panden. Juist nú is het belangrijk om uw pand goed te onderhouden en op te knappen met een goede laag verf.

Buitenschilderwerk heeft een levensduur van ongeveer 5 jaar, binnen is dit iets langer. Wanneer u uw schilderwerk goed blijft onderhouden zorgt u ervoor dat de levensduur wordt verlengd. Dit kan voor zowel binnen-als buitenschilderwerk tot wel 24 maanden in levensduur van het schilderwerk schelen.

Schilderwerk moet dus weldegelijk worden bijgehouden, juist wanneer panden leeg komen te staan.

 

Een winterschilder inhuren? Dit zijn de voordelen

Zelf uw (bedrijfs)pand tijdens de kerstvakantie van binnen opknappen klinkt wellicht als een goed idee, maar zoals u hierboven kunt lezen kan dit nadelig uitpakken. Een winterschilder biedt voor u de uitkomst! Met een winterschilder profiteert u van de volgende voordelen:

  • Winterschilders zijn goedkoper. Neem contact met ons op voor onze kortingen en voordelige wintervoorwaarden.
  • Voor een winterschilder is er een kortere tot geen wachttijd.
  • Onze winterschilders leveren de beste resultaten. Het schilderwerk heeft gegarandeerd dezelfde kwaliteit als in de zomer.
  • Maak uw woning, appartementencomplex of gebouw klaar voor de lente door het in de winter te laten schilderen.
  • Maak uw woning, appartementencomplex, school of winkel klaar voor de lente door het in de winter te laten schilderen.
  • Uw woning, school, winkel of kantoorpand ziet er na het schilderwerk veel mooier uit.
  • Goed bijhouden van schilderwerk biedt de noodzakelijke bescherming tegen de Nederlandse weersinvloeden en slijtage.
  • U houdt uw woning of gebouw in topconditie waardoor de waarde van het pand hoog blijft.

 

Winterschilder nodig? Kortingsactie bij Cassée Schilders!

Schilderen in de winter is dus zeker mogelijk, mits u de juiste voorbereidingen treft en voldoende ervaring heeft. Juist daarom denken wij in deze tijd met u mee. Van half november tot en met half maart ontvangt u korting op uw offerte, zodat uw winter schilderwerk door ervaren vakmannen kan worden gedaan! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij staan graag voor u klaar.