Scholen laten schilderen in de zomer

01 juli, 2020

De zomervakantie komt eraan. Dit is de beste tijd voor het schilderen van scholen en andere zakelijke gebouwen, zoals bedrijfspanden of kantoorgebouwen. De scholieren zijn vrij en ook relatief veel medewerkers zijn thuis of op vakantie. De ideale tijd dus om scholen of bedrijfspanden te laten opknappen zonder dat de leerlingen, docenten of werknemers er last van hebben!

Wat kunnen we voor uw school of bedrijf betekenen?

Binnenschilderwerk om scholen in topconditie te krijgen

Nu de klaslokalen en gangen leeg zijn, hebben wij alle ruimte voor het schilderen van kozijnen, deuren, plinten en plafonds. We hebben ruim 40 jaar ervaring en kunnen daardoor vakmanschap en maatwerk afleveren. Door ons schilderwerk is uw school weer zo goed als nieuw voor het nieuwe schooljaar.

Zes redenen om scholen van binnen te laten schilderen

  1. Het regelmatig laten schilderen biedt bescherming voor uw hout- en muurwerk. Wist u dat er anders heel snel slijtage, vochtplekken en schimmels ontstaan?
  2. Wij leveren een totaalpakket aan schilderwerkzaamheden en hebben speciale aandacht voor bijzondere ruimtes, zoals trappen en toiletten.
  3. Met passie adviseren we u over de beste verfsoorten en kleuren. Wist u dat er voor iedere ruimte een passende verfsoort is? Wij gebruiken bijvoorbeeld vaak acrylverf, omdat deze snel droogt en dekkend is.
  4. Wij gebruiken de nieuwste verftechnieken. Naast verven met kwasten en rollers, spuiten we ook muren, plafonds en houtwerk voor een extra strak en glad resultaat.
  5. We verrichten extra werkzaamheden die het interieur verfraaien. Denk bijvoorbeeld aan behangen en het aanbrengen van sierpleister.
  6. Met onze oog voor detail leveren we een mooie afwerking. De échte schoonheid zit in de finishing touch. Daarom hebben wij veel aandacht voor het aanbrengen van lak of glas na het schilderen.

Buitenschilderwerk om scholen te laten stralen

Naast het binnenschilderen, is het buitenschilderen van scholen of bedrijven erg belangrijk. De buitenkant is de eerste indruk die ouders, klanten en personeel krijgen van een school of zakelijk gebouw. Daarom besteden wij niet alleen aandacht aan de muren en deuren, maar zeker ook aan de gevels en kozijnen.

Maar wist u dat het schilderen niet alleen voor het oog is, maar ook vooral om gebouwen te beschermen tegen allerlei weersomstandigheden? Door de vele regen en wind slijten de muren en het houtwerk snel, waardoor u onnodige reparaties moet laten uitvoeren. Laat uw school daarom in de zomer schilderen, zodat u helemaal bent voorbereid op het onstuimige herfstweer.


Wat is onze werkwijze?

Wij besteden extra aandacht aan de kleursoort. Soms zijn hier namelijk speciale wijk- of straatafspraken voor gemaakt. U wilt natuurlijk niet dat uw school of bedrijfspand uit de toon valt. Daarnaast kiezen wij de verfsoort zorgvuldig uit. We gebruiken alleen de beste verf die voldoende elastisch is, zodat hij tegen het Nederlandse weer bestemd is. Tot slot komen wij regelmatig rottende kozijnen tegen als we de oude verflaag schoonmaken en opschuren. Vanzelfsprekend restaureren wij dit voordat we verdergaan met schilderen.

Is het gebouw erg hoog of zijn sommige plekken moeilijk te bereiken? Dit is geen enkel probleem voor ons. Wij gebruiken namelijk een hoogwerker of steiger waar nodig. Hierdoor is het extra ideaal om scholen in de zomer te laten schilderen. Leerlingen en docenten hebben zo geen last van steigers op het schoolplein. Bovendien zorgen de zomerse temperaturen voor een optimaal resultaat voor het schilderen.

Richtlijnen voor schilderen tijdens corona

Uiteraard volgen we alle richtlijnen van de overheid en het RIVM tijdens het uitvoeren van onze werkzaamheden. Wij doen er alles aan om het voor onszelf en voor u zo veilig mogelijk te maken.
Coronamaatregelen

  • Wij wassen zeer regelmatig onze handen grondig met water en zeep. Daarnaast gebruiken we desinfecterende handgel en handschoenen. 
  • Wij schudden natuurlijk geen handen.
  • Wij houden altijd minimaal 1,5 meter afstand van u (indien van toepassing).
  • Schilders die koorts of andere griepverschijnselen vertonen blijven thuis.

Wist u dat wij voor ons werk altijd al gebruik maakten van mondkapjes? Dit is voor ons niets nieuws. Wij weten dan ook hoe wij deze veilig kunnen gebruiken.


Maak een afspraak met Cassée Schilders

Wilt u ook dat uw school of bedrijf zowel van binnen als van buiten weer zo goed als nieuw is voordat het nieuwe schooljaar begint? Maak dan snel een afspraak met ons of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij laten scholen en zakelijke gebouwen weer stralen, beschermen ze tegen weersomstandigheden en gaan slijtage tegen.